OVER DE WERKSPOOR SMOKKELAAR

Reis terug in de tijd naar het Zuilen van 1952 en dompel je onder in de wereld van Werkspoor, één van de meest invloedrijke fabrieken in de naoorlogse periode. In deze meeslepende escape game kruipen jij en je team in de huid van Werkspoor-arbeiders die stiekem hun collega helpen: De Werkspoor Smokkelaar.

Het verhaal begint wanneer jullie ontdekken dat De Werkspoor Smokkelaar, een medewerker van Werkspoor, stiekem iets speciaals voor zijn dochtertje wil maken en dit uit de fabriek wil smokkelen. Echter, de fabriek wordt streng bewaakt en de tijd dringt. Jullie hebben precies één uur om aanwijzingen te vinden, puzzels op te lossen en de smokkelmissie succesvol te voltooien.

Onder het waakzame oog van een Werkspoor-bewaker zullen jij en je team moeten samenwerken en je vaardigheden combineren. Alleen zo kan je de missie volbrengen. Tijdens deze spannende ervaring krijg je een unieke kans om een stukje geschiedenis van Zuilen te verkennen en om de industriële erfenis van Werkspoor van dichtbij te beleven.

De Werkspoor Smokkelaar biedt zowel voor nieuwkomers als ervaren escape room-spelers een boeiend en intrigerend avontuur voor volwassenen. Ben jij klaar om de geschiedenis van Zuilen op een onvergetelijke manier te verkennen? Reserveer nu je plek en dompel jezelf onder in het meeslepende verhaal van De Werkspoor Smokkelaar!

Samenwerking met de Universiteit Utrecht

De Werkspoor Smokkelaar escape game is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Museum van Zuilen en getalenteerde studenten van de Universiteit Utrecht. Deze studenten hebben hun creativiteit en kennis ingezet om een meeslepende en educatieve ervaring te ontwikkelen die de geschiedenis van Zuilen en de Werkspoorfabriek tot leven brengt. We zijn trots op deze samenwerking en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij het creëren van een unieke en verrijkende ervaring voor zowel inwoners van Utrecht als bezoekers van buitenaf.

Reviews

Hele leuke escape room

“We hebben het alle vijf als een hele leuke escape room ervaren. Er was genoeg uitdaging, van zoeken maar de juiste onderdelen, rekenen, lezen en de gevonden onderdelen op de jusite manier gebruiken. De setting was leuk met een bewaker en een schoonmaakster die ongevraagd soms een tip gaf om ons op het juiste spoor te houden/brengen. Er zat genoeg uitdaging in de kamer voor vijf personen om hier met een uur uit te komen. Leuke begeleiding en een prima locatie met genoeg en gratis parkeergelegenheid voor de deur.


Groet namens een team dat trots is dat ze na ruim 52 minuten buiten stonden.”

Knap opgezette puzzel

“Met een groep vrienden/collega’s van brandweer Zuilen een try-out gedaan van de escaperoom ‘De werkspoor Smokkelaar’.

Het is een knap opgezette puzzel waarbij algemene kennis nodig is. Goed doordenken bij de puzzels en je niet laten verleiden door instinkers. Het verhaal spreekt erg aan evenals de portier die zijn rol goed speelt. Daarnaast zijn ouderwetse prikklok attributen erg leuk gevonden. De link naar het Werkspoorverleden is er goed in verwerkt.

Kortom een leuke escaperoom die geheel anders is dan de traditionele escaperoom. Aanrader!”

Uitdagend en leuk

“De escaperoom was heel uitdagend en leuk. De bewaker en de schoonmaker speelden hun rol  erg overtuigend en we zaten helemaal in het verhaal. We hebben genoten en het is ons net gelukt om de opdracht uit te voeren binnen de beschikbare tijd.”

-Simone
Scroll naar boven